Skip to main content

Τι είναι το reiki;

Το ρέικι είναι μία εναλλακτική ολιστική θεραπεία για το σώμα, το νου και το πνεύμα του ανθρώπου. Είναι μία ασφαλής, απλή και φυσική θεραπευτική τεχνική που χρησιμοποιεί τη μετάδοση ζωτικής ενέργειας με το άγγιγμα των χεριών.

Είναι μία πανάρχαια ενεργειακή τέχνη που ξανά-ανακαλύφθηκε για τον μοντέρνο πολιτισμό από τον Δρ. Μικάο Ουσούι, στις αρχές του 20ου αιώνα στην Ιαπωνία. Το ρέικι είναι ένα θεραπευτικό σύστημα ιδιαίτερα ευχάριστο, χαλαρωτικό και εξυψωτικό.

Το απαλό του άγγιγμα μας αναζωογονεί τέλεια!

Τι σημαίνει reiki;

Το ρέικι είναι γιαπωνέζικη λέξη και αποτελείται από το “Ρέι” και το “Κι”. Δεν υπάρχει ακριβής μετάφραση για το ρέικι ούτε για το “Ρέι” ή το “Κι”.

“Ρέι” μπορεί να σημαίνει “Πνεύμα” ή τον “Παγκόσμιο, Συμπαντικό νου”. Είναι η δημιουργός και κινητήρια δύναμη του σύμπαντος μπορούμε να πούμε πως το “Ρέι” είναι η υπέρτατη αρχή.

“Κι” είναι η “Ενέργεια”, η “ζωτική ενέργεια” που διαπερνά τα πάντα και που τους δίνει ζωή. Reiki σημαίνει “Συμπαντική Ζωτική Ενέργεια”, η ενέργεια της ζωής που έρχεται από το σύμπαν. Είναι μία καθαρή ενέργεια που καθαρίζει και θεραπεύει τον οργανισμό. Είναι μία αιθερική ενέργεια, άυλη και αόρατη, που τη νιώθουμε όταν την δίνουμε με το άγγιγμα μας.

Το “Κι” δίνει υγεία και δύναμη. Αν κάποιο άτομο έχει χαμηλά επίπεδα “Κι” τότε νιώθει αδύναμο και ευάλωτο. Αντιμετωπίζει προβλήματα ανισορροπίας και ασθενειών στο σώμα του ή στο συναισθηματικό του κόσμο. Αντιθέτως ένα άτομο με υψηλό “Κι” είναι αισιόδοξο, χαρούμενο, γεμάτο δύναμη, ευεξία και φωτεινότητα.

Βιώνει θετικότητα και αγάπη στα συναισθήματα και στις σκέψεις.

Πώς γίνεται μία θεραπεία ρέικι;

Η θεραπεία ή η συνεδρία του Ρέικι είναι ιδιαίτερα ευχάριστη και χαλαρωτική. Ο θεραπευτής, το άτομο που “δίνει ρέικι”, θα ακουμπήσει απαλά τα χέρια του σε κάποιες θέσεις στο σώμα του ατόμου που χρειάζεται την ενέργεια. Το άτομο που “δέχεται Ρέικι” μένει με τα ρούχα (βγάζει μονάχα ότι μεταλλικό έχει πάνω του – χρήματα, ρολόι και κοσμήματα καθώς και τα παπούτσια) και ξαπλώνει σε κάποιο κρεβάτι, σε κρεβάτι του μασάζ ή σε κάποιο στρώμα στο πάτωμα.

Ο θεραπευτής θα καλύψει σιγά-σιγά με τις παλάμες του όλο το σώμα, βάζοντας τις παλάμες του στο κεφάλι, στο θώρακα, στην κοιλιά, στα χέρια, στα πόδια και στην πλάτη. Σε κάθε σημείο αφήνει αρκετά λεπτά τα χέρια του και ολόκληρη συνεδρία μπορεί να κρατήσει από 45 λεπτά έως 1 ώρα περίπου. Η θεραπεία μπορεί να γίνει και με το άτομο καθιστό ή ακόμα και όρθιο. Ο θεραπευτής μπορεί να κάνει τη θεραπεία χωρίς να ακουμπάει απευθείας στο σώμα, κρατώντας τις παλάμες του μερικά εκατοστά πάνω από τις διάφορες θέσεις του σώματος. Η θεραπεία με αυτόν τον τρόπο είναι το ίδιο αποτελεσματική!

Πώς νιώθεις κατά τη θεραπεία;

Κατά τη συνεδρία τόσο ο θεραπευτής όσο και το άτομο που “δέχεται ρέικι” μπορεί να νιώσουν ζέστη ή κάψιμο στο άγγιγμα της παλάμης. Μπορεί να βιώσουν κρύο ή μούδιασμα, μυρμήγκιασμα και ανατριχίλα ή μπορεί κύματα να διαπερνούν το σώμα τους.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας πολλά άτομα βλέπουν χρώματα ή έχουν πνευματικές εμπειρίες. Αλλά πάλι δεν νιώθουν τίποτα. Όλοι όμως βιώνουν μία βαθιά χαλάρωση και γαλήνη. Μάλιστα μερικά άτομα χαλαρώνουν σε τέτοιο βαθμό για πρώτη φορά στη ζωή τους.

Ανεξάρτητα από το τι νιώθεις κατά τη συνεδρία, το Ρέικι είναι εκεί και λειτουργεί, πηγαίνοντας μόνο του στα σημεία που το χρειάζεσαι. Το ρέικι έχει τη δική του ευθεία και λειτουργεί πάντοτε.

Καλό είναι να μην περιμένεις τίποτα από μία συνεδρία, να μην έχεις προσδοκίες για το τι θα νιώσεις ή για το ποια θα είναι τα αποτελέσματα. Κράτα απλά στάση δεκτικότητας και εμπιστοσύνης. Απλά, αφήσου στο άγγιγμα.

Να ξέρεις ότι το ίδιο κάνει και θεραπευτής!

Πώς νιώθεις μετά τη θεραπεία;

Πολλά άτομα μετά τη θεραπεία νιώθουν ολοκαίνουργια, σαν να έχουν ξυπνήσει σε έναν νέο κόσμο. Είναι γεμάτα ενέργεια και ζωτικότητα, γεμάτα χαρά και αισιοδοξία. Όλα είναι ξεκάθαρα, λουσμένα από ένα λαμπερό φως. Ακόμη και τα χρώματα είναι πιο ζωντανά! Πραγματικά, έχουν ξεκουραστεί και αναζωογονηθεί για τα καλά!

Άλλοι πάλι νιώθουν κούραση και κάποιος θυμός η στεναχώρια μπορεί να βγει στην επιφάνεια. Αυτό οφείλεται στον καθαρισμό που έχει προκαλέσει το ρέικι. Κάθε θεραπεία επιφέρει μία αποτοξίνωση στον οργανισμό από αρνητικά συναισθήματα και αρνητικές σκέψεις, αλλά και στο φυσικό επίπεδο τοξίνες αποβάλλονται από τον οργανισμό. Μπορεί να δακρύζεις ή να τρέχει η μύτη σου, μπορεί ακόμη και να πηγαίνεις πιο συχνά στην τουαλέτα! Καλό είναι να πίνεις αρκετό νερό, ώστε να βοηθήσεις τον οργανισμό σου να απαλλαγεί από τις τοξίνες και τις παλιές, βαριές και κουρασμένες ενέργειες.

Τι μπορεί να θεραπεύσει το ρέικι;

Το ρέικι επιφέρει χαλάρωση και γαλήνη. Αποτοξινώνει το σώμα και ενισχύει όλες τις φυσικές λειτουργίες του οργανισμού. Γεμίζει το σώμα με ζωτικότητα και καθαρή ενέργεια. Καθαρίζει τις αρνητικές σκέψεις και τα συναισθήματά και φέρνει χαρά και φωτεινότητα. Λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα: στο φυσικό, στο συναισθηματικό, στο νοητικό και στο πνευματικό και πηγαίνει μόνο του εκεί που το έχουμε ανάγκη.

Είναι πολύ αποτελεσματικό σε ελαφριά προβλήματα και εκεί που υπάρχει πόνος. Ελαττώνει ή εξαφανίζει τον πόνο. Πονοκέφαλοι και ημικρανίες, πόνοι στο στομάχι, προβλήματα και πόνοι στον αυχένα, στα γόνατα, στην πλάτη και τη μέση, αντιδρούν πολύ καλά στο άγγιγμα του ρέικι. Επίσης καταπολεμά το κρύωμα και όλα τα συμπτώματα του και πολλές άλλες μικρό-ασθένειες.

Σε μεγαλύτερα προβλήματα όπως καρδιοπάθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας, διαβήτη και καρκίνο, το ρέικι μειώνει τις παρενέργειες της συμβατικής Ιατρικής (πχ. των φαρμάκων, της χημειοθεραπείας και των ακτινοβολιών) και ενισχύει όλα τα θετικά αποτελέσματα.

Είναι εξαιρετικά βοηθητικό σε κάθε είδους ψυχοθεραπεία και ψυχανάλυση. Τα τελευταία χρόνια ένας αυξανόμενος αριθμός γιατρών και ψυχολόγων μαθαίνουν ρέικι και το συνδυάζουν με τις δικές τους μεθόδους για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Που βοηθά;

 • Ανακουφίζει τον πόνο
 • Σε πονοκεφάλους και ημικρανίες
 • Σε οσφυαλγίες και ισχιαλγίες
 • Σε στομαχικούς πόνους, κολικούς, νευραλγίες
 • Σε μυϊκούς πόνους
 • Σε προβλήματα στον αυχένα, πλάτη, μέση, γόνατα
 • Σε διαστρέμματα, φλεγμονές, καψίματα
 • Σε χρόνιες παθήσεις
 • Σε ψυχοσωματικά προβλήματα
 • Στο άγχος
 • Στη δημιουργία θετικών συναισθημάτων
 • Σε ψυχολογικά προβλήματα
 • Στην μείωση των παρενεργειών των φαρμάκων σε σοβαρές ασθένειες όπως καρδιοπάθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας, διαβήτη, καρκίνο
 • Στην ταχύτερη ανάρρωση μετά από χειρουργικές επεμβάσεις
 • Στην αποκατάσταση προβλημάτων σωματικών, ψυχικών, νοητικών

Πρέπει κάποιος να σταματήσει να βλέπει το γιατρό τον ψυχολόγο του για να κάνει Ρέικι;

Όχι! Το ρέικι είναι συμπληρωματικό και μπορεί να συνδυαστεί με κάθε συμβατική η εναλλακτική θεραπεία. Σε καμία περίπτωση ο θεραπευτής ρέικι δεν συνιστά να σταματήσει κάποιο άτομο να πηγαίνει στο γιατρό στον ψυχολόγο και σε καμία περίπτωση δεν ανακατεύεται με τα φάρμακα και τις δόσεις που παίρνει. Ο θεραπευτής ρέικι δεν κάνει ποτέ ιατρικές διαγνώσεις και δεν γράφει φάρμακα ή άλλες ουσίες εκτός και αν είναι ο ίδιος γιατρός.

Μόνο για σήμερα…
Δεν ανησυχώ
Δεν θυμώνω
Δεν φοβάμαι
Έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και στο σύμπαν
Δουλεύω με τιμιότητα και ειλικρίνεια
Σέβομαι όλους τους ανθρώπους
Ευγνωμονώ κάθε τι που με περιβάλλει

Για πάντα…
Γαλήνη, αρμονία, ισορροπία, ζωή, ενέργεια, φωτεινότητα, καθαρότητα, υγεία, δύναμη, κατανόηση, διαίσθηση, Σοφία, Ειρήνη, ενότητα, Ελευθερία
Μόνο για σήμερα και για πάντα…

Αγάπη, αγάπη, αγάπη!

Τέλεια, χωρίς όρους, χωρίς όρια…
Ανιδιοτελής, Αγνή, θεραπευτική…
Με πίστη, Με δύναμη, με χαρά…

Αγάπη, αγάπη, αγάπη!