Skip to main content

Τσάκρας: “Ένα εσωτερικό ταξίδι” με την Μαρία Στυλιανάκη

By 24 Νοεμβρίου, 201824 Φεβρουαρίου, 2019Δραστηριότητες, Σεμινάρια

Τσάκρας: Ένα εσωτερικό ταξίδι από την Γη προς τον Ουρανό
Με την Μαρία Στυλιανάκη

Σας προσκαλούμε σε ένα διήμερο εργαστήρι γιόγκα αφιερωμένο στα τσάκρας, που θα σας προσφέρει εργαλεία για μια βαθύτερη κατανόηση της σωματικής, ψυχολογικής, συναισθηματικής και πνευματικής διάστασης της ύπαρξής σας.
Τα τσάκρας (τροχός) είναι κέντρα συγκέντρωσης και διανομής της ζωτικής ενέργειας στο σώμα μας. Όταν η συγκέντρωση και διανομή αυτής της ενέργειας γίνεται αρμονικά τότε έχουμε ένα υγειές, λαμπερό σώμα, διαυγή νου, συναισθηματική ισορροπία καθώς και μια ισορροπημένη ζωή σε όλους τους τομείς (επιβίωση, δημιουργικότητα, αφθονία, χαρά, επιτυχία, σχέσεις, πνευματικότητα). Αν η συγκέντρωση της ενέργειας στα τσάκρας εμποδίζεται ή αντίθετα αν υπάρχει διαρροή της ενέργειας τότε βιώνουμε αντίστοιχες καταστάσεις στο σώμα μας αλλά και στη ζωή μας.
Η Μαρία Στυλιανάκη θα σας οδηγήσει σε ένα εσωτερικό ταξίδι μέσα από την φιλοσοφία, τις άσανες, τα μάντρας, τις μούντρες και το διαλογισμό. Μάθετε πώς το σύστημα των τσάκρας συνδέεται με τις εμπειρίες και τα τραύματα του παρελθόντος και πώς διαμορφώνει το σύστημα πεποιθήσεων και τις επιλογές μας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/11:
Το Σάββατο θα εξερευνήσουμε τα δύο πρώτα τσάκρα, εστιάζοντας στα στοιχεία της γης, του νερού. Η εξισορρόπηση των κατώτερων τσάκρα είναι πολύ σημαντική για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε το ταξίδι μας προς τα πάνω. Θα μάθουμε πώς να γειωνόμαστε ώστε να νοιώθουμε ασφαλείς, να συνδεόμαστε με τα συναισθήματα μας και να ανακτήσουμε το δικαίωμα να χαιρόμαστε και να απολαμβάνουμε τη ζωή.
Προετοιμαστείτε για μια βαθιά πρακτική που θα σας βοηθήσει να κατευθύνετε την ενέργεια προς τη γη, να ενισχύσετε τη βάση σας και να ανοίξετε τα ισχία σας.

ΚΥΡΙΑΚΗ 25/11:
Την Κυριακή θα εξερευνήσουμε το 3ο, 4ο και 5ο τσάκρα, εστιάζοντας στα στοιχεία της φωτιάς, του αέρα και του αιθέρα. Καθώς αποκτούμε δύναμη και αυτοπεποίθηση αφήνουμε πίσω τα παλιά πρότυπα, ανοιγόμαστε προς την αγάπη, την ελεύθερη έκφραση και την δημιουργικότητα. Προετοιμαστείτε για μια δυναμική πρακτική που θα ενισχύσει τον πυρήνα μας, θα ανοίξει ευχάριστα τον θώρακα και τους ώμους μας. Θα ολοκληρώσουμε με πραναγιάμα και διαλογισμό.

Φέρτε μαζί σας ένα τετράδιο για να κρατήσετε σημειώσεις!
Τα εργαστήρια αυτά απευθύνονται σε όλα τα επίπεδα ασκουμένων.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής
Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στη γραμματεία της σχολής και στο τηλέφωνο 6941422946

Μαρία Στυλιανάκη ΒΙΟ:
Η πρώτη επαφή της Μαρίας Στυλιανάκη με την γιόγκα έγινε το 1999 στην Αρμονική Ζωή. Ο δάσκαλος της Robert Najemy την μύησε στον θαυμαστό κόσμο της φιλοσοφίας της γιόγκα και με την υποστήριξή του έγινε δασκάλα το 2001. Δίδαξε στην Αρμονική Ζωή ανιδιοτελώς για περίπου 5 χρόνια, ενώ παράλληλα άρχισε να διδάσκει σε στούντιο γιόγκα και να παραδίδει ιδιαίτερα. Το πάθος της για μάθηση και η επιθυμία της να βοηθήσει τους μαθητές της που είχαν διάφορους τραυματισμούς, την οδήγησαν να αναζητήσει περισσότερη γνώση γύρω από την ευθυγράμμιση του σώματος και την θεραπευτική γιόγκα. Μαθήτευσε δίπλα στην Στέλλα Ουζούνη στο χώρο της οποίας παρακολούθησε διάφορα σεμινάρια με Senior Iyengar teachers όπως η Bianca Sterns Hatfield και η Grazia Melloni.
Τον Απρίλιο του 2008 παρακολούθησε το πρώτο της σεμινάριο Anusara Yoga με την Desiree Rumbaugh το οποίο υπήρξε καθοριστικό για την μετέπειτα πορεία της. Από τότε άρχισε να παρακολουθεί διάφορα workshops, immersions και teacher trainings στην Ελλάδα και το εξωτερικό δίπλα σε εξαίρετους δασκάλους όπως ο Todd Tesen, Sianna Sherman, Todd Norian, Noah Maze, Christina Frosolono Sell, Elena Brower, Tara Judelle,κλπ.
Έχει επίσης εκπαιδευτεί στην Prenatal Yoga με τις Uma Dinsmore Tuli και την Sue Elkind.
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδας, έχει διδάξει επί 3 χρόνια στην σχολή δασκάλων γιόγκα του Ανδρέα Προβελέγγιου “Hatha Yoga & Budo Academy” και το 2015 ίδρυσε την δική της σχολή εκπαίδευσης δασκάλων γιόγκα “Spanda School of Yoga”
Σήμερα έχοντας πάνω από 1000 ώρες εκπαίδευση στην γιόγκα και πάνω από 10.000 διδακτικές ώρες, προσφέρει την γνώση και την εμπειρία της διδάσκοντας μαθήματα γιόγκα, yoga retreats, teacher trainings και workshops στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Φωτογραφίες από το σεμινάριο: