Skip to main content

Σεμινάριο Thai massage & Yin Yoga με τη Μπέτυ Παπαδοπούλου

By 20 Ιανουαρίου, 20183 Μαρτίου, 2019Δραστηριότητες, Σεμινάρια

Το Thai Massage είναι μια πνευματική πρακτική. Ένας ιερός χορός, ένας διαλογισμός σε κίνηση. Έχει ρυθμό και πάλεται στη πρόθεση της αγάπης και της συμπόνοιας. Συνδυάζει τεχνικές στατικού και δυναμικού μασάζ, στοιχεία οστεοπαθητικής και στοιχεία ενεργειακής θεραπείας.
Το Thai Massage γίνεται σε στρώμα στο πάτωμα πάνω απο τα ρούχα. Είναι μια αρχαία θεραπευτική πρακτική. Χαλαρώνει το νευρικό σύστημα και το μυικό σύστημα. Βοηθά σε μυικούς πόνους και πόνους στις αρθρώσεις, αίσθημα κόπωςσης και στρες. Βοηθά την μπλοκαρισμένη ενέργεια να κινηθεί στο σώμα, δημιουργώντας ένα αίσθημα ευεξίας και βαθειάς χαλάρωσης. Η τεχνική βασίζεται σε απαλές πιέσεις που ασκούνται κυρίως με τις παλάμες, σε harmonic and rocking techniques δηλ τεχνικές στις οποιές δημιουργούμε μια ταλάντωση στους ιστούς κάποιες φορές πιο απαλή κάποιες πιο δυναμική. Thai Yoga Massage μπορεί να δεχθεί και να δώσει ο καθένας ανεξαρτήτου ηλικίας και σωματικής ευελιξίας.

Περιεχόμενα σεμιναρίου:
– Θα δείξουμε τις βασικές αρχές της τεχνικής του Thai Yoga Massage
– Θα κινηθούμε μεταξύ του Deep Static και Dynamic Thai Massage
– Τι είναι η Fascia; Fascia and energy work.
– Θεραπεία και τραύμα.

Θα τα προσεγγίσουμε μέσα απο το Thai Massage και τη ψυχολογία.
Οι τεχνικές που θα διδαχθείτε σε αυτό το workshop αφορούν τα πέλματα, πόδια, ώμους και χέρια.
Είναι ιδανικές για πόνους στα πόδια και τη μέση, αλλά και για γενική χαλάρωση και ευεξία στο σώμα.
Η γιν γιόγκα είναι μια όμορφη τελετή. Στολίζεται με ρυθμούς απο διαφορετικές παραδόσεις, απαγγέλει ποίηση, ακούει και ακολουθεί τον ρυθμό της καρδιάς και είναι αφιερωμένη στην αγάπη.

Στην Yin Yoga κρατάμε με ευγένεια τις πόζες για χρόνο μεγαλύτερο απο το συνηθισμένο, θέλοντας να αφυπνίσουμε γιν ποιότητες του εαυτού μας.
Η γιν μας δίνει το χώρο και το χρόνο που χρειαζόμαστε να φέρουμε φως δηλαδή Συνειδητότητα στη παρούσα στιγμή. Να παρατηρήσουμε το ενεργειακό, νοητικό και συναισθηματικό μας σώμα να ξεδιπλώνονται μπροστά μας με όλη τους την ομορφιά, με όλη τους την αλήθεια.

Σάββατο 16 00 – 21 00 (5 ώρες) thai massage
Κυριακή 11 00 – 14 00 (3 ώρες) yin yoga

Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθει πιστοποιητικό παρακολούθησης.
Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

H Μπέτυ υπήρξε καθηγήτρια σε Λύκειο για 12 χρόνια όπου δίδασκε οικονομικά και κοινωνικές και πολιτικές επιστήμες. Σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ.
Ξεκίνησε τις σπουδές της στο Tai Chi το 2001, και συνέχισε με μαι σειρά εκπαιδεύσεων στο Thai Yoga Massage, Osteothati, Chi Nei Chang, Cranio Sacral Therapy στην Ελλάδα και το κόσμο. Παράλληλα δούλεψε ως βοηθός σε δεκάδες σεμινάρια Thai Yoga Massage μαζί με τον Τάκη Οικονόμου στο Sunshine House αλλά και στο εξωτερικό όπου έκανε και δικά της workshop. Απο το 2007 κάνει διαλογισμό Vipassana.
Aπo to 2004 ξεκίνησε η ενασχόλησή της με τη Γιόγκα. Το 2011 τελείωσε την Εκπαίδευσή της στην Γιν Γιόγκα με τον Biff Mithoefer και από τότε δουλεύουν μαζί στις εκπαιδεύσεις που γίνονται στην Ελλάδα.
Απο το 2015 ξεκίνησε το δικό της μοντέλο εκπαίδευσης στην Γιν Γιόγκα και τώρα διδάσκει το Yin Yoga TTC Module 1 στο Sunshine House.
Έχει διδάξει Γιν Γιόγκα και Creative Vinyasa Flow στην Εκπαίδευση Δασκάλων 200 ωρών με το Yoga House Studio.
Ασχολήθηκε με τον Σύγχρονο χορό για 6 χρόνια και συνεχίζει με μαθήματα πάνω στην Χοροθεραπεία, το Θεραπευτικό τραγούδι και την Ανθρωποσοφική Ιατρική, την Ψυχοθεραπεία Gestalt of San Francisco και Vinyana – End of Life Care.
Την εμπνέει η Βουδιστική διδασκαλία αλλά και η φιλοσοφία των ιθαγενών φυλών της Αφρικανικής και Αμερικανικής παράδοσης.
Στα σεμινάρια που δίνει χρησιμοποιεί τη φωνή, την κιθάρα και το ντραμ της για να μας συνδέει με το καθαρό ήχο της καρδιάς.
Για 4 χρόνια είχε συνδημιουργήσει συνεργαζόμενη με ντόπιες αλλά και ελληνικές ΜΚΟ ένα πρόγραμμα για τα παιδιά της περιοχής Kamuli Uganda.

Φωτογραφίες από το σεμινάριο