Skip to main content

Yin Yoga, Spiritual Medicine & Kirtan

By 12 Ιανουαρίου, 20193 Μαρτίου, 2019Δραστηριότητες, Σεμινάρια

Στις 12 Iανουαρίου 17:00 – 20:30, η Μπέτυ Παπαδοπούλου και ο Νίκος Σουλιώτης θα μας «αφηγηθούν» ενήλικες ιστορίες yin yoga σε μια αρμονική αγκαλιά της yoga και της ζωντανής μουσικής.

Η Yin Yoga είναι μια όμορφη τελετή. Στολίζεται με ρυθμούς από διαφορετικές παραδόσεις, απαγγέλλει ποίηση, ακούει και ακολουθεί τον ρυθμό της καρδιάς και είναι αφιερωμένη στην αγάπη.
Στη yin yoga κρατάμε με ευγένεια τις πόζες για χρόνο μεγαλύτερο από το συνηθισμένο θέλοντας να αφυπνίσουμε τις γιν ποιότητες του εαυτού μας και να βρούμε τον χώρο να φέρουμε συνειδητότητα στην παρούσα στιγμή.
Η Yin είναι ένα μάθημα αγάπης προς την ίδια τη ζωή, την έκσταση και τον πόνο.
Ένας διαλογισμός πάνω στην αποδοχή και τη λύτρωση,γιατί υποστηρίζει ότι μια ραγισμένη καρδιά είναι μια “ανοιχτή” καρδιά, και η ρωγμή είναι η σχισμή για το φως να έρθει.

Yin and Spiritual Medicine/ Πρώτος εισαγωγικός κύκλος
Ζούμε σε μια εποχή που ο καθένας μας ψάχνει να βρει ποιός πραγματικά είναι, ποιός είναι ο δρόμος, το χάρισμά, o σκοπός της ζωής του, ή όπως λένε οι Αμερικάνοι Ιθαγενείς, his or hers original medicine. Ταυτόχρονα όλοι τρέχουμε να προλάβουμε να ζήσουμε, να μάθουμε, να βοηθήσουμε, να γίνουμε our original medicine, τρέχουμε τόσο που είμαστε στα πρόθυρα του burn out και χρειαζόμαστε ένα κανονικό medicine ή στη καλύτερη ένα ηρεμιστικό συμπλήρωμα διατροφής.

Το Yin and Spiritual Medicine είναι μια δουλειά που βασίζεται στο chi kong, τη ψυχολογία, τη δουλειά σε ζευγάρια, το διαλογισμό, τη γιν γιόγκα. Με διάφορους και πολύ απλούς τρόπους, έρχετε να μας βοηθήσει να γειώσουμε τη πληροφορία και να τη κάνουμε πράξη. Επιθυμεί να μας βοηθήσει να μαζέψουμε τα κομμάτια και τους ρόλους μας, να βυθιστούμε για λίγο στο κέντρο μας, και να έρθουμε σε επαφή με τη συνειδητότητά μας. Είναι εμπειρία και όχι φιλοσοφία.
Είναι η πιο ουσιαστική δουλειά που έχω κάνει. Είναι κατάλληλη για δασκάλους γιόγκα, συντρόφους, θεραπευτές, γονείς, ανθρώπους που “υποστηρίζουν” άλλους ανθρώπους με οποιοδήποτε τρόπο. Είναι μια δουλειά που χτίζεται σιγά σιγά. Είναι φαινομενικά απλή και γιαυτό πολύ βαθειά και ουσιαστική.
Αυτή η πρώτη μας συνάντηση θα κλείσει με την ιερή τελετή της γιν γιόγκα, μουσική και κιρτάν με τη Μπέτυ και τον Νίκο!

Κιρταν είναι το γιόγκικο τραγούδι, είναι ο τρόπος να ανοίξει η καρδιά μας, να ενωθούμε, να χαρούμε, να γαληνέψουμε.
Μέσα από την ιερή δόνηση του ήχου, μέσα από τη φωνή μας και τους ήχους της κιθάρας και του μπεντιρ θα κλείσουμε τη πρακτική μας εκφράζοντας την αγάπη μας και τα συναισθήματα μας.

Διάρκεια 3 1/2 ώρες

Περιορισμένος αριθμός θέσεων.
Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στη γραμματεία της σχολής, inbox και στο τηλέφωνο 6941422946

Bio
H Μπέτυ γεννήθηκε το 1970 και υπήρξε καθηγήτρια σε Λύκειο για 12 χρόνια όπου δίδασκε οικονομικά και κοινωνικές και πολιτικές επιστήμες. Σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ. Ξεκίνησε τις σπουδές της στο Tai Chi το 2001, και συνέχισε με μια σειρά εκπαιδεύσεων στο Thai Yoga Massage, Osteothati, Chi Nei Chang, Cranio Sacral Therapy στην Ελλάδα και το κόσμο. Παράλληλα δούλεψε ως βοηθός σε δεκάδες σεμινάρια Thai Yoga Massage μαζί με τον Τάκη Οικονόμου στο Sunshine House αλλά και στο εξωτερικό όπου έκανε και δικά της workshop. Απο το 2008 κάνει διαλογισμό Vipassana. Aπo to 2004 ξεκίνησε η ενασχόλησή της με τη Γιόγκα. Το 2012 τελείωσε την Εκπαίδευσή της στην Γιν Γιόγκα με τον Biff Mithoefer και από τότε δουλεύουν μαζί. Είναι Ε-RYT 500 Yoga Alliance.
Απο το 2015 ξεκίνησε το δικό της μοντέλο εκπαίδευσης στην Γιν Γιόγκα και τώρα διδάσκει το Yin Yoga Teacher Training Module 1 : “H ιερή τελετή της Υin Yoga”, στο Sunshine House. Ταυτόχρονα διδάσκει την εκπαίδευση στο Τhai Yoga Massage: “Thai Massage, yin and Spiritual Medicine”.
Έχει διδάξει Yin Yoga και Creative Vinyasa Flow στην Εκπαίδευση Δασκάλων 200 ωρών με το Yoga House Studio.
Η Μπέτυ ασχολήθηκε με τον Σύγχρονο χορό και το χοροθέατρο για 6 χρόνια και συνεχίζει με μαθήματα πάνω στην Χοροθεραπεία, την Ψυχοθεραπεία Gestalt of San Francisco και Vinyana – End of Life Care. Την εμπνέει η Βουδιστική διδασκαλία αλλά και η φιλοσοφία των ιθαγενών φυλών της Αφρικανικής και Αμερικανικής παράδοσης. Στα σεμινάρια που δίνει χρησιμοποιεί τη φωνή, την κιθάρα και το ντραμ της για να μας συνδέει με το καθαρό ήχο της καρδιάς. Για 4 χρόνια είχε συνδημιουργήσει συνεργαζόμενη με ντόπιες αλλά και ελληνικές ΜΚΟ ένα πρόγραμμα για τα παιδιά της περιοχής Kamuli Uganda.

Φωτογραφίες από το σεμινάριο